Když zůstane pečené kuřecí maso z kuřete, lze je s výhodou spotřebovat studené do zeleninového salátu. Můžeme ale také použít jenom prsní řízky, které nejdřív naložíme do marinády a pak upečeme.
Studené kuřecí maso nakrájíme na kostky, které obalíme ve šťávě, ve které se maso peklo, a necháme úplně vychladnout.
Okurku oloupeme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na plátky. Očištěné ředkvičky nakrájíme na kolečka, hrášek rozmrazíme nebo použijeme čerstvý, pórek nakrájíme také na kolečka a červenou papriku na jemné plátky.
Brokolici nedáváme syrovou, ale rozebereme ji na jemné růžičky a zalijeme vařicí vodou. Necháme ji takto chvíli blanšírovat. Tím se dezinfikuje a také zkřehne. Pak ji vyjmeme z vody, vychladíme a přidáme do zeleninové směsi. Na závěr přidáme pokrájené kuřecí maso.
Vymačkáme šťávu z jednoho citrónu, kterou salát okyselíme. Pak již jen dosolíme, ochutíme bylinkami, kvalitním olejem a sojovou omáčkou Tamari a vše lehce promícháme.
Podáváme vychlazené buď samotné jako dělenou stravu nebo s kváskovým žitným chlebem, jak kdo upřednostňuje.