Naložené sojové maso vždy získá na chuti. Dříve jsem je takto nepřipravovala a rodině jen tak uvařené sojové maso moc nechutnalo. Nyní je u nás téměř rovnocenné drůbežímu, i když to s ním také nepřeháníme.
K přípravě si nejdříve uvaříme sojové nudličky jenom ve slané vodě. Vaříme asi 30 minut.
Uvařené sojové maso scedíme analožíme do směsi koření, olivového oleje, umeocta a sojové omáčky,nejlépe na 24 hodin.
Maso dáme marinovat do ledničky.
Druhý den si nakrájíme očištěnou cibuli na hrubo a orestujeme ji na panenském olivovém oleji.
K orestované cibuli přidáme sezamové semínko, které chvilku pražíme, pak trochu červené mleté papriky pro barvu omáčky a naložené sojové maso i s marinádou.
Podlijeme vodou (cca 200–300 ml) a dusíme až cibule změkne.
Maso zahustíme záklechtkou ze sojové „smetany“ s maizenou a omáčku ochutíme ještě čerstvou nebo mraženou petrželovou natí.
Podáváme s uvařenými rýžovými těstovinami. Obložíme zeleninou.