V naší rodině milujeme saláty v různé skladbě a bývají často hlavním jídlem dne. Zeleninové saláty doplněné semínky dodají tělu kvalitní tuky a potřebnou vlákninu. Červené zelí nakrouháme, dáme do mísy a spaříme vařící vodou.
Po chvilce vodu slijeme, zelí osolíme a necháme vychladnout.
Pak k němu přidáme nakrájený pórek a na hrubo nastrouhanou mrkev a bílou ředkev. Do salátu přisypeme sezam, lněné semínko a špetku od každého koření.
Přidáme citrónovou šťávu a je-li to málo, dochutíme umeoctem. Závěrem salát pokapeme sojovou omáčkou Tamari a přidáme slunečnicový olej z prvního lisování. Salát vychladíme a můžeme podávat.
Salát lze jíst buď jako samostatný pokrm třeba s žitným kváskovým chlebem nebo ho použijeme jako oblohu k pečenému masu.