Před vlastním tepelným zpracováním jídla si připravíme všechnu zeleninu. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibulku nakrájíme na kolečka i s natí, kedlubnu oloupeme a nastrouháme na hrubo. Je zde hlavně na zahuštění.
Zelenou papriku po délce rozpůlíme, očistíme od jadérek a nakrájíme na nudličky, rajčata nakrájíme na drobné kousky.
Až jsme s přípravou zeleniny hotovi, nakrájíme si na drobné kostičky obyčejnou slaninu, kterou rozpustíme na lžičce sádla. Slanina nám sojové maso pěkně ovoní.
Na slanině zpěníme cibulku a česnek. Přidáme nastrouhanou kedlubnu, zelenou papriku a vše krátce orestujeme.
Pak podlijeme vodou a dusíme. Lehce okořeníme, osolíme a ze sáčku vyklopíme ďobačky, které na zelenině rozmícháme a prohřejeme. Až téměř k závěru vložíme nakrájená rajčata a ještě krátce podusíme.
Z maizeny s vodou si připravíme záklechtku, kterou sojové maso zahustíme. Přilijeme rajský protlak a necháme už jen přejít varem. Pokrm ochutíme petrželkou. Podáváme s rýží.