
Bramborové placky jsou dobrou večeří pro rostoucí organizmus a doplněné třeba i dušenou zeleninou prospějí ještě víc. Jsou obohaceny lněným semínkem a tak obsahují dostatečné množství esenciálních mastných kyselin.
Předem uvařené, na jemno nastrouhané brambory na vále zasypeme sojovou moukou a polovičním množstvím špaldové mouky.
Do hromádky uděláme důlek, do kterého rozklepneme vajíčko. Přidáme utřený česnek se solí, po špetkách od každého koření, lžíci oleje a namleté nebo namixované lněné semínko.
Trochu osolíme a pokapeme sojovou omáčkou Tamari. Vše zpracujeme v těsto, které rozdělíme na stejné díly (cca 8 kousků). Z kousků vytvoříme kuličky, omoučíme je a postupně vyvalujeme ve zbylé špaldové mouce na placky.
Placky pečeme z obou stran v horkovzdušné troubě nebo na olejem potřené pánvi. Chutnou přílohou může být salát z červené řepy s umeoctem, anebo i dušená zelenina.