Ořechové fermentované müsli

1 porce | Při oslabené slinivce raději bez celých oříšků.

Ingredience:
  • 120 g ovesných vloček BIO
  • 30 g mletých ořechů
  • 1 lžíce medu nebo javorového sirupu
  • ½ lžičky mleté skořice
  • 3 kapky citrónového arom. oleje „Just“

Jakékoliv fermentované obilné vločky jsou lépe stravitelné. Když zvolíme tuto variantu úpravy, máme již ráno půl snídaně hotové. Stačí pak již jen pár dokončovacích kroků a vyhneme se stresu. Po ránu tráví tělo polysacharidy nejlépe…

Ovesné vločky večer zalijeme kvalitní, nejlépe filtrovanou vodou a to tak, aby byly právě ponořené.

Necháme je při pokojové teplotě fermentovat do druhého dne.

Ráno k ním přimícháme med nebo javorový sirup, mleté ořechy, ochutíme skořicí a aromatickým citrónovým olejem.

Müsli můžeme ještě doplnit i celými ořechy.

Poznámka: Ořechy jsou cenným zdrojem kvalitních tuků a spolu s fermentovanými ovesnými vločkami nám dodají po ránu energii a vytvoří velice dobrý start do nového dne. Ovesné vločky nás díky „pomalým glycidům“  zasytí minimálně na 4 hodiny.

Je to vhodná snídaně i pro oslabenou slinivku, ale raději bez ořechů vcelku. Přidání i pár ořechů musíte zvážit sami, zda je velice dobře pokoušete…

12 183 zobrazení článku
O autorce
3 Komentářů
  1. Bali Odpovědět
    nedávno jsem od kamarádky dostala pytel muesli, které obsahuje i pekanové ořechy. Mohu jen doporučit, je to vynikající ;-) P.S. váš web se mi líbí. D.D.
    • Alemari Odpovědět
      Pro D.D. Děkuji za Váš komentář a inspiraci v něm. Klikla jsem na Vaše stránky a jsou velice sympatické svoji bezprostředností. Zdravím. A.M.
  2. Bali Odpovědět
    díky ;-) časem vám pošlu pár francouzských "slinivkových", ale i jinak zdravých, receptíků. Mějte se krásně, D.D.

Zanechte odpověď

*