Kuřecí řízky nakrájíme na větší kousky, osolíme a v misce zakápneme sojovou omáčkou Tamari, olivovým olejem a promícháme, aby se olejem kousky obalily. Okořeníme kořením dle chuti. Je dobré užít alespoň čtyři druhy koření. Maso necháme v chladu asi dvě hodiny marinovat.
Pak napichujeme kousky kuřecího masa na ostré dřevěné špejle střídavě s cibulí, česnekem, slaninou a červenou paprikou.
Každý špíz zabalíme samostatně do alobalu, který na vnitřní straně vymastíme olivovým olejem. Připravené špízy pokládáme na plech a pečeme v horké troubě do měkka asi 20–30 minut. Musíme hlídat a zkontrolovat tak, že jeden rozbalíme.
Při pečení si připravíme oblohu. Kukuřici uvaříme ve slané vodě a zchladíme.Hrášek pouze rozmrazíme nebo použijeme čerstvý. Mrkev nastrouháme na jemno.
Bílé zelí nakrouháme, osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a ochutíme koprem. Rajčata a papriku nakrájíme.
Pórek nakrájíme na kolečka. Na talíře připravíme oblohu a k ní jen položíme upečené špízy, které pokapeme šťávou, zachycenou v alobalu.