Koření Wu-Fen mne dlouho lákalo nejen svým názvem, ale i svou vůní, protože jsem ho měla doma již koupeno a jenom čekalo na svoji příležitost. Použila jsem ho na přípravu marinády na naložení kuřecího masa, které jsem chtěla připravit trochu netradičně s arašídy a se zeleninou.
Kuřecí prsní řízky odblaníme, nakrájíme na proužky nebo plátky, osolíme analožíme do směsi olivového oleje a koření Wu-Fen. Na naložení použijeme jenom 2 lžičky koření, třetí bude na pánev.
Na pánvi na olivovém oleji nejdříve orestujeme arašídy, které dáme stranou, nejlépe přímo pryč z pánve. Na zbylém oleji restujeme zeleninu a maso v následujícím pořadí. Nejdříve na půlkolečka pokrájený pórek a česnek na plátky. Ten jenom krátce. Přidáme naložené maso a restujeme ho za promíchávání a obracení až se „zatáhne“ ze všech stran.
Přidáme najemno pokrájené nebo nakrouhané mladé zelí, pokapeme sojovou omáčkou a přidáme třetí lžičku koření Wu-Fen. Chvíli dusíme bez podlití, protože zelí pouští šťávu. Trochu podlijeme, okyselíme umeoctem a dusíme do měkka. Ochutnáme a případně trochu dosolíme. V závěru přidáme nakrájená rajčata a pak dusíme už jen krátce, aby se nám pokud možno „nesvlékla“ ze slupek. A na úplný závěr přimícháme orestované arašídy.
Vhodnou přílohou bude dušená rýže parboiled, ale byly by dobré také třeba čínské nudle, krátce opečené.