Občas do našeho jídelníčku zavítá i krůtí maso. Tentokrát jsem ho připravila zcela po paměti a prý bylo velmi dobré. Krůtí stehenní maso nakrájíme na menší kousky, osolíme a promícháme s připravenou marinádou z umeocta, olivového oleje, zázvoru, dalšího koření a sojové omáčky „Tamari“.
Maso necháme v marinádě alespoň 4–6 hodin v chladu naležet.
Na olivovém oleji zpěníme cibulku. Až zesklovatí, přidáme na plátky nakrájený česnek a po chvíli marinované krůtí maso i se zbytkem marinády. Orestujeme ho za obracení ze všech stran, přidáme ještě koření „pašerák“ a trochu estragonu a saturejky. Maso restujeme na mírném plameni o něco déle než maso kuřecí.
Když všechno krůtí maso ztratí syrový vzhled, zkontrolujeme na jednom kousku, zda je již propečené i uvnitř.
Přidáme nakrájené špenátové stonky a červenou papriku v silnějších plátcích. Vše promícháme a ještě chvíli restujeme.
Potom nádobu s masem a zeleninou přikryjeme pokličkou. Vodou nemusíme téměř podlévat, zelenina pustí šťávu a maso také. Směs dusíme pomalu ještě asi 10–15 minut. Až maso zkřehne, přidáme nakrájený pórek a po chvíli na hrubé proužky pokrájené čínské zelí, které je dobré nechat již jen prohřát, aby neztratilo svoji křehkost.
V závěru ještě dochutíme sojovou omáčkou Tamari a dle zvážení dosolíme. Podáváme s vařenou rýží parboiled, posypanou pažitkou.