
Kaše z celozrnné pšenice špaldy je pro tělo cennější než klasická kaše z dětské bílé krupičky. Pšenice špalda má léčebné účinky v jakékoliv úpravě a byla v našich zemích ceněna již ve středověku.
V odměřeném množství vody v hrnci rozmícháme špaldovou krupici a za stálého míchání ji přivedeme k varu. Povaříme 3–4 minuty. Při varu přidáme sušený sojový nápoj a metlou dobře rozmícháme, aby se v kaši rozpustil.
Prochladlou kaši ještě v hrnci osladíme zdravým sladidlem, přimícháme skořici a špetku mletého hřebíčku. Přikápneme aromatický pomerančový olej na ochucení a můžeme servírovat.
Na talíři kaši posypeme strouhanou hořkou BIO čokoládou, popř. ještě i skořicí a ozdobíme mandlemi.
Pak už jen podáváme.