Nejdříve si připravíme zeleninu. Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na hrubé nudličky nebo hranolky, červenou cibuli na větší srpky, opraný pórek na kolečka. Kedlubnu předvaříme ve slané vodě.
Vodu slijeme a použijeme ji na uvaření hrášku s mrkví.
Vývar si pak ponecháme na podlévání sojového masa.
Na olivovém oleji zpěníme cibuli, přidáme mletou červenou papriku, koření „Maso na šalvěji“, „Ďobáčky“ a podlijeme vývarem ze zeleniny.
Zakápneme sojovou omáčkou Tamari. Dle chuti lehce osolíme.
Při dušení přidáme sušenou červenou řepu na obarvení a granulovaný česnek. Pak k masu přimícháme kedlubnu a pórek.
Necháme vše chvíli vařit, aby se chutě sjednotily a vzájemně prolnuly.
V závěru přisypeme nejlépe na sucho orestované oloupané mandle.
Sojové maso servírujeme se zeleninovou rýži, kterou připravíme smícháním uvařené rýže s uvařeným hráškem a mrkví, troškou koření „Horalky“ a lžičkou řepkového oleje. Můžeme podávat ještě s oblohou z čerstvé zeleniny.