Bramborová omeleta s pašerákem

2-3 porce

Ingredience:
  • 3 uvařené brambory (cca 350 g)
  • 2 lžíce olivového oleje nebo sádla
  • 3 celá vejce
  • 3 plátky eidamu s 30% tuku
  • 50 g rajského protlaku z krabice
  • koření „pašerák“, saturejka, sušený česnek (granulát)
  • mořská sůl
  • trochu zeleného pórku
  • kedlubna, ředkvičky na přílohu

Tento rychlý pokrm připravuji pro rodinu, když v lednici už mnoho nezbylo. Uvařené brambory oloupeme a protlačíme přes mřížku nebo je rozšťoucháme. Krátce je orestujeme na pánvi na oleji nebo trošce sádla, až se prohřejí.

Při opékání je posolíme, posypeme kořením „pašerák“ a trochu sušeným česnekem.

V hrníčku si rozšleháme vajíčka a v nich následně i trochu saturejky. Vaječnou míchaninu nalijeme na brambory, přikryjeme, zmírníme plamen a necháme vejce zatuhnout.

Když jsou vejce už napůl zatuhlé, poklademe omeletu třemi plátky sýra, pokapeme rajským protlakem a posypeme nakrájeným pórkem. Opět přikryjeme a necháme na mírném plameni ještě chvíli péci.

Neobracíme. Jídlo je připraveno, až se sýr „vpije“ do omelety.

Omeleta vyjde na dvě velké porce nebo tři menší podle toho, jak je kdo hladový. Na talíři omeletu obložíme čerstvou zeleninou.

Podáváme teplé.

Poznámka: Na teflonové pánvi lze brambory prohřát i dietněji bez tuku jenom na trošce vody a dál postupovat dle předpisu.

I když mi bramborové omelety velice voní a rodině toto jídlo chutná, já je nejím. Brambory v kombinaci s vejci, sýrem popř. tuky je nedělená strava a tu moje tělo hůř stravuje.
Nepovažuji je proto za vhodné pro oslabenou slinivku.

18 319 zobrazení článku
O autorce

Zanechte odpověď

*