Vyzkoušejte jemnou bramborovou kaši, která neobsahuje mléčnou bílkovinu. Brambory oloupeme, nakrájíme, omyjeme a ve vyšším hrnci zalijeme vodou. Se solí a mletým kmínem je uvaříme hodně do měkka.
Po uvaření vodu z větší části slijeme do připravené nádoby a ponecháme ji na ředění kaše. Šlehačem horké brambory přímo v hrnci rozšleháme na pyré.
Do kaše přidáme sušený sojový nápoj s příchutí smetany, omastíme kvalitním panenským olejem a osobitou chuť kaše vytvoříme zakápnutím sojovou omáčkou Tamari. Podle potřeby pyré následně zředíme vývarem z brambor a vyšleháme do požadované hustoty. Dle chuti lehce dosolíme.
Kaše je vhodnou přílohou např. k pečenému filé, ale je velice chutná i jako samostatné jídlo pouze se zeleninovým salátem.