Rajská polévka připravena z kvalitního rajčatového pyré “Passata di pomodoro“, patří bezesporu k rychlým a častým pokrmům v naší domácnosti. Máme-li zbylé uvařené špagety z jiného jídla, použijeme je jako vhodné zahuštění polévky, jinak si je uvaříme za pár minut zvlášť.
K zahuštění nám postačí uvařit asi 100 g špaget ve slané vodě. Uvařené špagety pokrájíme na větší kousky.
Z odměřeného množství vody, 1,3 l, dle receptu, si odlijeme asi 400 ml do hrnku a v něm rozkvedláme dvě lžíce hladké celozrnné špaldové mouky.
Ve zbylé vodě, což bude cca 0,9 l, uvaříme dvě kostky zeleninového bujónu s tymiánem a bobkovým listem. Přidáme záklechtku a vše asi 2 minuty povaříme.
Do zahuštěného vývaru přilijeme rajský protlak, osolíme a jako zavářku přidáme pokrájené uvařené grahamové špagety.
Z polévky odstraníme celé bobkové listy a pak ji trochu omastíme panenským slunečnicovým olejem.
Na závěr do hotové polévky zamícháme posekanou petrželovou nať a podáváme.