Špenátové nudle s tofu

2 porce | Při oslabené slinivce vyloučit červenou papriku a s mandlemi velmi opatrně.

Ingredience:
  • 250 g pšeničných nudlí se špenátem
  • 280 g bylinkového tofu
  • 100 g červené cibule
  • 50 g pórku
  • 40 g česneku
  • 100 g čínského zelí
  • půl červené papriky
  • panenský olivový olej
  • koření „pašerák“
  • sojová omáčka „Johsen Shoyu“
  • 60 g oloupaných mandlí
  • mořská sůl

Rychlé, syté a jednoduché vegetariánské jídlo si připravíme z nazelenalých pšeničných nudlí se špenátem. Jako sytící proteiny zvolíme bylinkové tofu. Nejdříve si připravíme zeleninu.

Cibuli nakrájíme na jemno, pórek na kolečka, česnek na plátky, červenou papriku a čínské zelí na tenké proužky.

Bylinkové tofu nakrájíme na kostky, pokapeme sojovou omáčkou a posypeme kořením „pašerák“. V odděleném hrnci uvaříme dle návodu špenátové nudle.

V pánvi na olivovém oleji osmahneme česnek a cibuli, přidáme tofu, pórek, červenou papriku a čínské zelí.

Podlijeme trochou vody a krátce podusíme. Mnoho nemícháme, aby se nám tofu příliš nerozdrobilo.

Směs přidáme k nudlím a už jen zlehka promícháme. Na talíři posypeme orestovanými mandlemi.

Poznámka: Občas a v omezeném množství je toto jídlo vhodné i pro lidi s oslabenou slinivkou, ale doporučila bych vyloučit červenou papriku a s mandlemi opatrně dle aktuálního zdravotního stavu.

18 671 zobrazení článku
O autorce
3 Komentářů
  1. stekna Odpovědět
    Děti milují špagety a tofu taky zvládnou sníst. Perfektní a hlavně rychlé jídlo. :o)
  2. DolceVita Odpovědět
    Chutný a zdravý recept :-) Tofu v mé chladničce bydlí taky dost často a ani ostatní ingredience z receptu nezavrhuji. Díky za užitečné stránky a zdravé recepty.
    • Alemari Odpovědět
      Děkuji za milou odezvu. Receptů z tofu připravuji více, můžete se těšit. :)

Zanechte odpověď

*