Tuto polévku vařím obvykle při velkém nedostatku času. Instantní luštěninové mouky za mého mládí nebývaly a tak normální čočková polévka vyžadovala delší přípravnou proceduru. Rychlá čočková nikoliv.
Nejdříve rozvaříme v 500 ml vody dvě kostky BIO zeleninového bujónu na silný vývar. V ostatním množství vody, což je zbylých 700 ml, kvedlačkou rozmícháme instantní čočkovou mouku. Směs vlijeme do vařícího vývaru, promícháme a krátce povaříme.
Přidáme majoránku, utřený česnek dle zdravotní dispozice, a ještě trochu dosolíme.
Čočkovou polévku zahustíme lžicí instantní rýžové mouky. Závěrem ji omastíme kvalitním olejem z prvního lisování a přidáme čerstvou nebo mraženou petrželku.
Podáváme s opečeným chlebem, houskou, celozrnným pečivem nebo s rýžovými chlebíčky, popř. s obilninovými plackami.