Borůvkové knedlíky jsou výborné z tvarohového těsta, které je možné připravit trochu jinak s celozrnnou moukou, kvalitním olejem a s obilným mlékem. Tvaroh, jako základní složku, v receptu ponecháme.
Všechny suroviny si dle předpisu odvážíme, odměříme a připravíme na vál na jednu hromádku. Postupným zpracováním, nejdříve nožem a pak i rukama vytvoříme tvarohové těsto, z kterého uválíme velký váleček.
Váleček nakrájíme na stejné kousky a každý kousek rozplácneme na placičku, kterou v dlani naplníme borůvkami a dobře uzavřeme v knedlík.
Hotové knedlíky před vařením ještě obalíme ve směsi hrubé špaldové mouky se solamylem a zakulatíme. Knedlíky vkládáme do osolené vařící vody a od varu je vaříme cca 11 minut.
Borůvkové knedlíky nejsou tak pěkně kulaté jako třeba švestkové nebo meruňkové, ale při vaření se ještě trochu knedlíková „hrudka“ zaoblí.
Na posypání knedlíků si připravíme směs z nasucho upražené kukuřičné strouhanky, kterou smícháme se sušeným sojovým nápojem s příchutí vanilky.
Na talíři uvařené knedlíky posypeme touto „posypkou“ a osladíme javorovým sirupem.
P.S: Děvče milé a copak že o berlích? Přeji brzké uzdravení
Omáčky najdete v kategorii Ostatní nebo Těstoviny. Samostatnou kategorii nemám a nelze ji už zavádět, musela bych recepty zdvojit a to nechci. Takže, prosím, projděte si jednotlivé kategorie, něco najdete :-) Třeba houbovou, křenovou, mrkvovou, pažitkovou, pikantní atd. Nejsou všechny vhodné pro slinivku, jen některé.
Ještě k extraktu z vanilkového lusku...To Vám nesdělím...moc nepoužívám. To by chtělo vytestovat, třeba u mne v Poradně..Kalorické to asi nebude. Je to spíš koření pro vůni. A děkuji za milá slova ke stránkám...Mějte se fajn a kdyby jste měla zájem o osobní poradenství, napište mi na mail. Dělám ho i přes skype.
Zdravím. Alemari