Zkuste si uvařit do chladného dne k snídani teplou kaši, uvidíte, že vás zasytí na půl dne a ještě prohřeje po ránu tělo. Kukuřičná kaše, která je připravena z jemné krupice nebo z polohrubé kukuřičné mouky připomíná svoji hrubší strukturou klasickou dětskou krupičnou kaši.
Nejdříve si připravíme nádobu, ve které budeme kaši vařit, a přímo v ní metličkou ve vodě rozmícháme kukuřičnou polohrubou mouku. Postavíme na sporák.
Po přivedení k varu teplo zmírníme tak, aby nám kaše „neutíkala“ z hrnce, ale jenom si probublávala. Občas na ni nakoukneme, ale vesměs nemusíme ani moc míchat, je ještě řídká a nechytá se ke dnu, protože se vaří jen ve vodě. V mléce by se nám připalovala.
Přidáme mletý fenykl, který společně se skořicí za míchání rozptýlíme v kaši. Skořici můžeme přisypat takto při vaření nebo pak též na talíři, to záleží již na vás, jak ji máte rádi.
Kaši prováříme cca 7 minut. Mezitím se nám zahustí a úplně v závěru v ní rozpustíme trochu sušeného obilného nápoje na zjemnění. Kdo nechce, nemusí, ale já si jej ještě občas dám, kaše má mléčnější chuť.
Chceme-li mít kaši voňavější, kápneme do ní při míchání 2–3 kapky pomerančového arom. oleje od Justu a nyní již jen hotovou kaši nalijeme na talíř, lehce posypeme skořicí, pokapeme medem nebo javorovým sirupem a přidáme několik na sucho orestovaných mandlí.
Přeji všem dobrou chuť!